top of page
mau walking.jpg

Homeopathie

Bij praktijk Viventi begeleidt Dr Isabelle de Bakker uw dier met Homeopathie. Boek hier uw afspraak en lees hieronder hoe zij Homeopathie beschrijft: 

 

"Homeopathie staat voor preventieve geneeskunde in de zin dat het inwerkt op de levenskracht van het levende wezen, niet de ziekte maar het individu behandelt. Het ontfermt zich over de hele patiënt en houdt rekening met de elementen van zijn omgeving. Homeopathie kan door een andere benadering bijdragen aan genezing en is complementair aan andere therapieën."

 

Wat is Homeopathie? 

Dit zijn de fundamentele pijlers van de homeopathie:

  • De keuze van de remedie wordt gemaakt volgens het principe van de gelijkenis.

  • De remedie wordt voorgeschreven in een oneindig kleine dosering.

  • Er is steeds een individualisering van de remedie.

In de homeopathie behandelt men geen symptoom of ziekte, men behandelt de patiënt wiens toestand van "onevenwicht" wordt weerspiegeld in zijn symptomen. Deze onevenwichtige situatie is specifiek voor de patiënt en daarom is een homeopathische remedie individueel te bepalen na grondig onderzoek en na het luisteren naar het hele verhaal.

In deze visie kan elke pathologie homeopathisch worden behandeld zonder te geloven dat homeopathie alles kan genezen. We moeten de grenzen ervan kennen en deze geneeswijze integreren in de complementaire therapieën voor onze patiënten.

bottom of page